Skip to main content
BELANGRIJK: Ook in deze tijden blijft onze showroom geopend. Wel hanteren wij coronavirus maatregelen! Meer informatie

Natuursteen renovatie

Natuursteen vloeren staan bekent voor duurzaamheid en luxueze uitstraling. Echter, zoals iedere vloer waarop geleeft wordt, zijn ook marmer, travertin, belgisch hardsteen en terrazzo vloeren onderhevig aan slijtage, krassen, vlekken en beschadigingen, waardoor herstel van uw vloer na verloop van tijd noodzakelijk is. Voor direct contact 06 11 31 84 33

Slijpen en polijsten van Natuursteen en Terrazzo vloeren

Voor de aanvang van de renovatie of onderhoudswerkzaamheden van uw Natuursteen of Terrazzo vloer is een intensieve dieptereiniging meestal noodzakelijk.  Met een schrobmachine wordt het natuursteenoppervlak tot in de porien systematisch ontdaan van vet, vuil, oude waslagen en restanten van onderhoudsmiddelen. Met een waterzuiger wordt het resterende water en vuil opgenomen, zodat er een schone vloer achterblijft.

Werkwijze

  • Randen en muren worden ten alle tijde afgeplakt ter bescherming.
  • Wij slijpen uw natuursteenvloer tot de voegen en nagenoeg waterpas.
  • Scheuren en beschadigingen worden handmatig uitgefreesd en gereinigd.
  • Oneffenheden en scheuren worden hersteld met voegmaterialen in de juiste of bijpassende kleur.
  • Vervolgens wordt de vloer met steeds fijnere diamantschijven krasvrij en op glans gepolijst.
  • Tot slot wordt uw vloer afgewerkt met impregnatie of kristallisatie.

Slijpen van uw natuursteen of terrazzovloer

De meest ingrijpende behandeling is het slijpen van Marmer, Terrazzo of Natuursteen vloeren. Door deze behandeling worden de hoogte verschillen tussen de onderlinge tegels vlak geschuurd en hiermee de basis gelegd voor een vlakke en egale vloer. De voegen of beschadigingen worden, indien nodig, hersteld. Bij Natuursteen vloeren die al eens vlak geslepen zijn, is het niet altijd nodig om deze behandeling nog een keer uit te voeren, alleen als er diepe beschadigingen zijn opgetreden. Anders kan er direct gestart worden met het polijsten van uw Marmer, Terrazzo of Natuursteenvloer.

Polijsten van uw natuursteen of terrazzovloer

Om te polijsten maakt Albano Vloertechniek gebruik van fijne diamantsegmenten waarbij loopbanen en lichtere krasjes verwijderd worden en waardoor het glansniveau hersteld wordt. Door de vloer in stappen met diamantsegmenten te polijsten kan de glansgraad van de vloer bepaald worden. Dof, zijdeglans of glans gezoet. De glans is afhankelijk van het soort natuursteen. Na de gewenste glansgraad kan de natuursteenvloer afgewerkt worden met impregnatie of kristallisatie.

Kristalliseren van uw natuursteen of terrazzovloer

Kristalliseren wordt toe gepast voor het verdichten en beschermen van de toplaag bij Natuursteen vloeren.  Door de kristallisatiewax op te brengen en in te boenen vormen er microkristallen die de reactie aan gaan met de kalk in de Natuursteen, waardoor er een harder en verdicht oppervlak ontstaat. De microkristallen sluiten de vloer zodanig af dat vuil en vlekken geen kans krijgen om de Natuursteen vloer in te dringen en de glans hersteld wordt. Zo blijft uw vloer vuil– en waterafstotend.

Impregneren van uw Natuursteen of Terrazzovloer

Na het slijpen en of polijsten van uw Natuursteen of Terrazzovloer is het mogelijk om uw vloer te impregneren, om zo een bescherming te bieden tegen het indringen van zuren, vetten en oliën, maar ook voor het indringen van loopvuil. Bij het impregneren van de vloer worden de poriën in het gesteente afgesloten, het impregnant dringt namelijk door in de steen en verankerd zich, waardoor het steenoppervlakte vuil- en vloeistof afstotend wordt. Zo blijft uw Natuursteen of Terrazzovloer langer beschermd en vergemakkelijkt het dagelijks onderhoud.

Let op! Kalkhoudende Natuursteen (zoals Marmer) blijft gevoelig voor vlekvorming, onafhankelijk van welke behandeling, ook na impregneren.

Afspraak?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
    Bekijk Referenties