Skip to main content
Wij zijn weer volgens onze reguliere openingstijden geopend. Kom langs in onze showroom, spontaan of op afspraak. U bent van harte welkom! Meer informatie

Terrazzo vloerrenovatie

Terrazzo vloeren staan bekent voor duurzaamheid en luxeueze uitstraling. Echter, zoals iedere vloer waarop geleefd wordt, zijn ook terrazzo vloeren onderhevig aan slijtage, krassen, vlekken en beschadigingen, waardoor herstel van uw vloer na verloop van tijd noodzakelijk is. Voor direct contact 06 11 31 84 33

Slijpen en polijsten van Terrazzo vloeren

Voor de aanvang van de renovatie of onderhoudswerkzaamheden van uw Terrazzo vloer is een intensieve dieptereiniging meestal noodzakelijk.  Met een schrobmachine wordt het natuursteenoppervlak tot in de porien systematisch ontdaan van vet, vuil, oude waslagen en restanten van onderhoudsmiddelen. Met een waterzuiger wordt het resterende water en vuil opgenomen, zodat er een schone vloer achterblijft.

Werkwijze

  • Randen en muren worden ten alle tijde afgeplakt ter bescherming.
  • Wij slijpen uw terrazzovloer tot de voegen en nagenoeg waterpas.
  • Scheuren en beschadigingen worden handmatig uitgefreesd en gereinigd.
  • Oneffenheden en scheuren worden hersteld met voegmaterialen in de juiste of bijpassende kleur.
  • Vervolgens wordt de vloer met steeds fijnere diamantschijven krasvrij en op glans gepolijst.
  • Tot slot wordt uw terrazzovloer afgewerkt met impregnatie of een kleur verdiepende olie.

Slijpen van uw terrazzovloer

De meest ingrijpende behandeling is het slijpen van Terrazzo vloeren. Door deze behandeling worden de hoogte verschillen tussen de onderlinge terrazzo granulaten vlak geschuurd en hiermee de basis gelegd voor een vlakke en egale vloer. De voegen of beschadigingen worden, indien nodig, hersteld. Bij Terrazzo vloeren die al eens vlak geslepen zijn, is het niet altijd nodig om deze behandeling nog een keer uit te voeren, alleen als er diepe beschadigingen zijn opgetreden. Anders kan er direct gestart worden met het polijsten van uw Terrazzovloer.

Polijsten van uw terrazzovloer

Om te polijsten maakt Albano Vloertechniek gebruik van fijne diamantsegmenten waarbij loopbanen en lichtere krasjes verwijderd worden en waardoor het glansniveau hersteld wordt. Door de vloer in stappen met diamantsegmenten te polijsten kan de glansgraad van de vloer bepaald worden. mat, zijdeglans of glans gezoet. De glans is afhankelijk van het soort terrazzo. Na de gewenste glansgraad kan de terrazzovloer afgewerkt worden met impregnatie of kleur verdiepende olie.

Kristalliseren van uw terrazzovloer

Kristalliseren wordt toe gepast voor het verdichten en beschermen van de toplaag bij terrazzovloeren.  Door de kristallisatiewax aan te brengen en in te boenen vormen er microkristallen die de reactie aan gaan met de kalk in de terrazzo, waardoor er een harder en verdicht oppervlak ontstaat. De microkristallen sluiten de terrazzovloer zodanig af dat vuil en vlekken geen kans krijgen om de terrazzo vloer in te dringen en de glans hersteld wordt. Zo blijft uw vloer vuil– en waterafstotend.

Impregneren van uw Terrazzovloer

Na het slijpen en of polijsten van uw Terrazzovloer is het mogelijk om uw vloer te impregneren, om zo een bescherming te bieden tegen het indringen van zuren, vetten en oliën, maar ook voor het indringen van loopvuil. Bij het impregneren van de terrazzovloer worden de poriën in het gesteente afgesloten, het impregnant dringt namelijk door in de terrazzosteentjes en verankerd zich, waardoor het terrazzo oppervlak vuil- en vloeistof afstotend wordt. Zo blijft uw Terrazzovloer langer beschermd en vergemakkelijkt het dagelijks onderhoud.

Afspraak?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
    Bekijk Referenties